palapeli-uutiskirje

YTL:n uutiskirje 5.2.2019

Terveyspalveluille buustia standardista

Kiinnostaako terveyspalveluiden laatu? Tarjoatko terveyspalveluja? YTL järjestää infotilaisuuden, jossa käsitellään laajasti terveyspalvelujen laatua. Tilaisuus pidetään ti 26.3 klo 9 – 13 Eteläranta 10:ssä, Helsingissä.

Lue lisää..

Mikä yhdistää älyliikennettä, vanhustenpalveluita ja kierrätyspolttoaineita?

YTL:n standardisointirintamalla pitää kiirettä. Standardisoinnin toimialue muuttuu ja sekoittuu. Yksittäisten tuotestandardien sijasta tehdään paljon horisontaalista työtä, ja yhteistyön merkitys kasvaakin tulevaisuudessa. Yhteiskunnallisesti merkittäviä standardisoinnin alueita, joita YTL hoitaa, ovat esim: älyliikenne, vanhustenpalvelut ja kierrätyspolttoaineet.

Lue lisää..

Yhteistoimintalain uudistamista valmisteleva työryhmä asetettu

Työministeri Jari Lindström asetti 21.12.2018 kolmikantaisen työryhmän selvittämään, vastaako voimassa oleva yhteistoimintalaki työelämän nykyisiä ja odotettavissa olevia tarpeita sekä tekemään ehdotukset lainsäädäntömuutoksiksi.

Lue lisää..

Raideliikenteen kalustoyhtiö liikahti askeleen

Raidealan neuvottelukunta (RAINE) odottaa valtiolta kalustoyhtiön perustamista. Logistiikkapalveluja tarjoavat yritykset haluavat kalustoyhtiön kautta vaunuja ja vetureita vuokrattavaksi, jotta tavara- ja henkilöliikenteeseen syntyisi aidosti markkinat. Toimintakenttä on saatava yhdenveroiseksi eri toimijoille.

Lue lisää..

Toimialaviestintää tekoälyn voimalla

YTL ry lisää ajantasaista toimialaviestintää. Yksi käyttöön otettava väline on tekoäly, joka tarjoaa jäsenille parhaimmillaan jokapäiväisen uutiskatsauksen oman yrityksen ja toimialan näkökulmasta. Uutiskatsaus toimitetaan lähtökohtaisesti kaikkien jäsenten sähköpostiin.

Lue lisää..

Työnantajan henkilöstömäärä on jatkossa huomioitava työntekijästä johtuvaa irtisanomista arvioitaessa

Tasavallan Presidentti vahvisti 18.1.2019 lain työsopimuslain 7 luvun 2 §:n muuttamisesta (HE 227/2018). Lainmuutoksen mukaan pienen työnantajan olosuhteet on huomioitava henkilöperusteisen irtisanomisperusteen riittävyyttä arvioitaessa.

Lue lisää..

Infrarahoitus esillä vaalipuheissa

Puolueet ovat valmiita vaalien alla tukemaan infrarahoitusta. Lupauksia on vaan tehty paljon muuallekin. Tehokkuudessa päästäneen askel eteenpäin, kun liikennejärjestelmää aletaan suunnitella 12-vuoden jaksossa ja joustavuutta sekä rahoitusmalleja kehitetään.

Lue lisää..

Kylmäkuljetus-applikaatio kehitteillä

Lämpösäädeltyjä kuljetuksia kehittävä neuvottelukunta ATP on kehittämässä kylmäkuljetusten neuvonta-applikaatiota. Mobiililaitteesta saisi ohjeistusta kuljetusten lastauksiin, kuormaamiseen sekä purkamiseen. Muistilistat ja kuvahavainnollistaminen auttavat käytännön työssä. Tarjouksia on pyydetty kehittäjiltä, sisältöjä edelleen kehitetään.

Lue lisää..