uutiskirje-roosa-nauha

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Hyvä vastaanottaja, ohessa kuluvan vuoden viimeinen YTL uutiskirje. Samalla toivotamme mukavaa joulun odotusta sekä upeaa tulevaa vuotta!

Lahjoitimme joulukorttivarat tänä vuonna Roosa nauha -keräykseen.

Jouni Lind YTL:n logistiikan asiantuntijaksi

Valtiotieteiden maisteri Jouni Lind on valittu Yhteisen Toimialaliiton YTL:n logistiikan asiantuntijaksi. Hän aloittaa tehtävässään 7.1.2019.

Kansallinen tietosuojalaki astuu voimaan 1.1.2019

EU:n tietosuoja-asetusta täydentävä uusi tietosuojalaki hyväksyttiin marraskuussa eduskunnassa ja tasavallan presidentti vahvisti lain 5. joulukuuta 2018. Laki tulee voimaan 1. tammikuuta 2019.

Autojen toiminnallisesta turvallisuudesta uusia standardeja

Ajoneuvovalmistajat integroivat jatkuvasti suurempia määriä automatisoituja ajo-ominaisuuksia ajoneuvoihin, mikä tekee toiminnallisesta turvallisuudesta etusijan koko teollisuudelle.

Syksyllä ensirekisteröidyt koulukuljetusajoneuvot ja esteettömät taksit

Aiemmin taksit rekisteröitiin aina luvanvaraiseen liikenteeseen, mutta 1.7. jälkeen oli epäselvyyttä käytännöstä, koska taksilupa ei ole enää auto- vaan yrityskohtainen.

Lue lisää..

Paikallinen sopimisen pilottihanke kiinnostaa

Suurin osa YTL:n jäsenistä on kiinnostuneita osallistumaan YTL:n tarjoamaan pilottihankkeeseen, jolla pyritään edistämään paikallista sopimista osana yrityksen kokonaisvaltaista kehittämistä.

Vuokrapatjat puhtaaksi ja infektiot kuriin

Alalta puuttuvat ns. hyvät käytännöt ja minimivaatimukset, joilla ehkäistään infektioiden leviämistä palveluntarjoajan toimesta. Nyt asiaan on tulossa ratkaisu – tästä kirjoitetaan kansallinen standardi.

Lue lisää..

Suomen ensimmäinen 15224-laatusertifikaatti

Labquality on myöntänyt 10.12.2018 Helsinki Hospital Oy:lle Suomen ensimmäisen 15224-laatusertifikaatin. Se osoittaa Helsinki Hospitalin toiminnan täyttävän edellä mainitun laatujärjestelmän vaatimukset.

Lue lisää..

Kuluttajia tarvittiin taas

Ikääntyvä yhteiskunta, palveluiden digitalisoituminen, ilmastonmuutos ja uudenlaiset tuotteet luovat uusia tarpeita, joten tarvitaan uudenlaisia standardeja. Miten standardeissa otetaan huomioon kuluttajien ja kansalaisjärjestöjen edustajien näkemykset?