Ajankohtaista

20.6.2018 10.07

Apteekkien Työnantajaliitto (Apta) YTL:n jäsenliitoksi 1.1.2019

Apta siirtyy Yhteisen toimialaliiton (YTL) jäsenliitoksi 1.1.2019 alkaen. Aptan toiminta säilyy ennallaan, ja toimitilat pysyvät samassa osoitteessa Eteläranta 10:ssä. Myös Suomen Apteekkariliitto ry siirtyy YTL:n yhteisöjäseneksi vuoden 2019 alusta.

Apta siirtyy Yhteisen toimialaliiton jäsenliitoksi 1.1.2019 alkaen

Apta siirtyy Yhteisen toimialaliiton (YTL) jäsenliitoksi 1.1.2019 alkaen ja samalla Aptan ja Kaupan liiton yhteistyö päättyy. Aptan toiminta säilyy ennallaan, ja toimitilat pysyvät samassa osoitteessa Eteläranta 10:ssä. Myös Suomen Apteekkariliitto ry siirtyy YTL:n yhteisöjäseneksi vuoden 2019 alusta.

Yhteinen Toimialaliitto ry on Elinkeinoelämän keskusliiton toimialajärjestö, joka valvoo jäsentensä yhteisiä etuja elinkeinopoliittisissa asioissa, tekee työehtosopimuksia valvomillaan aloilla ja antaa neuvontaa työsuhdeasioissa. Apta on edelleen YTL:n alayhdistyksenä myös Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n jäsen.  

YTL:ssä on neljä toimialaklusteria: hyvinvointi, logistiikka, tekstiilihuolto ja -palvelut sekä tuotanto ja jalostus.Näistä Apta sekä Apteekkariliitto kuuluvat hyvinvointiklusteriin.

YTL on määritellyt strategiseksi tahtotilakseen profiloitua käynnissä olevaan toimialamurroksen ja Suomeen syntyvien uusien yhteenliittymien edistäjänä. YTL on toimialariippumaton ja sen tavoitteena on tarjota klustereille, yhdistyksille ja neuvottelukunnille uskottava vaihtoehto kansalliseen ja kansainväliseen edunvalvontaan ja vaikuttamiseen. YTL:n yhteyteen on rakentumassa liittoperhe, joka kokoaa yhteen erilaisia klustereita, klustereihin kuuluvia liittojäseniä sekä yhteisöjäseniä ja neuvottelukuntia.

Lue Aptan jäsentiedote kokonaisuudessaan tästä.

Palaa otsikoihin